View Single Post
Eski 02-11-2013, 09:42   #30
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adem Keskin Mesajı Göster
Sayın nicholai hel

Begonviliniz hayırlı olsun, epey değerli bir ağaç. Elmastan sarraf anlar dedikleri bu olsa gerek, başkalarının çöpe attığı bir ağacın bizler için değerini anlatmaya gerek. Küçük bir hazine desek yeterli olur heralde . Mevsim durumu biraz sıkıntılı ama verdiğiniz emeğe karşılık yaşama savaşından galip çıkması tek temennim. Bu arada begonvil çıtasını epey yükselttiniz, olan arkadaşlarla mesafeyi açtınız Başarılar dilerim.
Sayın Adem Keskin, çok teşekkürler.
Hem de ne değerli. Hiçbir fidanlıkta bu kadar yaşlısını görmedim. Hatta bahçelerde bile böyleleri oluyor en fazla.

Dediğiniz gibi, mevsim durumu sıkıntılı. Ağacın iç mekana uyum sağlamasını bekleyeceğim mecburen. Şu anki yerinin hemen yanında balkon kapısı var. Mümkün olduğu kadar havalandırıp soluk almasını, dolaylı olarak ışık almasını, ısıyı kontrol altında tutabilmeyi amaçlıyorum. Bir yandan toprağa ne katkılar yapsam diye düşünüyorum, uyguluyorum.

İlk iki sulamayı fungusit ve IBA karışımlı suyla yaptım. Üçüncü sulamada hiçbir katkı kullanmadım. Sıradaki sulamayı Supervit ve sıvı humik asit kullanarak yapmayı düşünüyorum şu an. Aklımdan 0-14-15 gibi bir gübre almak da geçiyor.

Begonvillerin hepsi güzeldir Adem Bey Bu sadece "Dai" boy bir bonsai olacak. Kalınlık ve boy oranı da ona uygun olmak durumunda.
Daha iyileri size nasip olsun.
Görüşmek üzere...

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön