View Single Post
Eski 31-10-2013, 11:28   #1
kopshtar
Ağaç Dostu
 
kopshtar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 679
kopshtar / Kaktüs ve Sukulentlerim

Arkadaşlar merhaba; Bahçe sayfası açmayı düşünüyordum ancak kaktüs ve sukulentler ağır bastı. Kaktüslerle tanışmam aslında çok eski. İlkokul yıllarında sınıfımızın penceresi önünde 3 tür kaktüsümüz vardı. Birisi Opuntia monacantha variegata bir diğeri Chamaecereus sylvestri. Üçüncüsünü hatırlayamıyorum. Tabi ilkokul sınıfında kaktüs de ilginç , o ayrı. Şimdi olsa öğretmen derhal itinayla şikayet edilir. Ne ilginçtir ki bu bitkilerin bakımını öğretmenim bana vermişti. Anne Babalar buna dikkat etmeli . Mutlaka çocuklarınıza bir canlı sorumluluğu verin. Emin olun evlenince çok iyi ve sorumluluk sahibi anne babalar olacaklardır.

Neyse ben bu kaktüslerden ikisinden parça alıp evde köklendirdim. Sylvestri şu an maalesef benimle değil ancak Opuntia Monacantha'yı ve 25 yıldır bizimle olan Cereus peruvianus'u yeni evimize de getirdim. Geçen yıl Annemin bahçede unuttuğu Opuntia Monacantha Allahın rahmetine kavuşmuş. Üzüldüm tabi, benim için sembolik değeri büyüktü. Ancak bu yaz sonunda otları temizlerken bir parçasının yaprakların altında kaldığını ve kök saldığını görünce havalara uçtum. Derhal korumaya alıp balkona taşıdım. 6 yıllık bir Borzicactus'u da annemden yürüttüm ve o da kurtuldu. Şimdi amacım 25 yıllık ve pek iyi durumda olmayan Cereus peruvianuslardan en az birini yürütmek.
Bu arada boş durmadım tabi Zafer Abimden gelen Tek gecelik gelinim "nightblooming cereus" bu yaz 3 adet çiçek verecek büyüklüğe ulaştı.

120 türlük ufak bir koleksyon bile yaptım. Tabi bunların bir çoğu daha bebek.
Zaman içinde bunların fotoğraflarını da sizinle paylaşırım.

kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön