View Single Post
Eski 28-10-2013, 18:43   #565
ysumer
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-10-2013
Şehir: AKŞEHİR
Mesajlar: 8
şöyle yalan gelmiş olabilir!

adamlar fidancılık daki dengeleri bozacak gibi,satış üretim pazarına girdiler ve bu bir kesimi inanılmaz rahatsız etmişe benziyor.Ben bu forumdan bunu anladım.
41 yaşındayım yaklaşık 16-17 yıldır internet kullanıcısıyım,bu kadar senedir çeşitli forumları takip ederim hiç bir zaman bukadar yoğun bir baskı vede rencide edici şekilde eleştiri yapıladığını görmedim.
Sürekli bir tahrik vede uslup var.Hadi şuna cevap ver buna cevap ver.Öyle olmaz ,yalanc söylüyorsun,sahtekarlık v.s. bunlar sizce doğrumu?
Adamlar fidanı üretmiş fidanlarda 3-4 yaşında üzüm gibi meyvayı veriyor.Uzaktan davulun sesini darbuka gibi duymayın, gidin inceleyin.

Merak ediyorum her ağır eleştiriyi yapan ziraat mühendisimi !!!
Ben 3 tane güzel yurdumun ziraat mühendisinden olumlu görüşler aldım.Hatta bana ilk öneren abimiz çanakkale bigada 2 tane büyük bahcenin yapımına ön ayak olmuş.

Şimdi söylüyorum ,bence uslup açısından rencide edici olmayalım.Sonçta ortada sahtekarlık veya başka bir kandırma durumu var, diyen olabilirmi? Devlet izni ile yapılan bir faliyet var .Yoksa ben mi öyle düşünüyorum.

Bu duruma inanmayanlar veya forumun abisi pozisyonuna girmek isteyenler neden bu havayı estiriyorlar anlayamadım .Chandler veya başka markalardan uzaklaşmayı veya ceviz fidanı pazarına ALtayı sokmamayımı düşünüyorlar, acaba. Benimde aklıma şimdi bukadar yoğun eleştiriden bu geldi.

Bırakın efendim artık isteyen istediğini diksin.Sonuçta bu işi yapan herkez belli bir yaşta getirisini götürüsünü hesaplar.

Birsi bana chandler ceviz türünün ,genetiği ile oynanmadığını doğal yöntemler ile üretilen bir tür olduğunu ispatlasın belgesini göstersin o zaman hadi buyrun bakalım.Bu işlerin sonu yok.
Veya chandelercılar la altaycılar maç yapalım.
Kuzguna yavrusu şahin gibi görünür derler ya :Bırakın,herkez kandi şahinini büyütsün.
Günümüzde artık insanın bile genetiği ile oynanıp çeşitli hastalıkların oluşumu engelleniyor .Gelecekte belki mükemmel insan olacak.Bence mükemmellik sadece sağlık sınırlerı içerisinde kalmalı.
Dünya artık genetik mühendisliği devrimi yaşıyor.Bu bir gerçektir.

ysumer Çevrimdışı   Başa Dön