View Single Post
Eski 20-10-2013, 18:57   #61
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Biberin nerden geldigine emin olduktan sonra, olgun (kizarmis, cogu kez kirmizi renkli) meyvelerin tohumunu alabilirsiniz ama benim tavsiyem attarlari (aktarlari) dolasmaniz. Onlarda tohum yoksa bile sizi yonlendirirler. Boyle mesela kucuk dukkaninda cuval satan ama az biraz koyden hasat ettigi tohumdan getirip onu da satan yasli bir amcaya rastlarsaniz, ticari tohum yerin onun sattigi tohumlari tercih edin. Sonrasinda ekim/dikim/bakim/hasat asamasinda size yardimci olabilecek, tecrubelerini paylasabilecek cok sayida Agaclar.net uyesi var.

Sizin gondereceginiz tohumun yoreselligi cok onemli. Kendi yorenizin tohumunu kendiniz yetistirip gonderebilirseniz, takasa/tohum paylasimina/tohumlarin korunmasina ve yayginlasmasina cok buyuk katkiniz olur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dagsa reklam Mesajı Göster
sn birnefestoprak

elimden geleni yapmaya çalışacam. ama sizin destekleriniz olmadan yapamam behçe işinde acemiyim.tohum çogaltma sürecinde sizin deneyimlerinize ihtiyacım olacak. biraz rahatsızlık verecem şimdiden kusura bakmayın.bu arada manavdan aldığım isotların tohumunu kullanabilirmiyiz.

birnefestoprak Çevrimdışı   Başa Dön