View Single Post
Eski 18-10-2013, 11:53   #10
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.Cemaleddin.
Yine iyi niyetimle hem sizinle hemde diğer üyelerle bilgiyi paylaşmak istedim. Amacım kendi şahsımla birlikte tartışa görüşe bir şeyler öğrenmek.
Wallter Pall üstadın son videolarından birini paylaşmak istedim.
Bu videoda üstad eleştiri yaparken yine ister istemez bizim konumuzu içine alan bir açıklama çabası içinde. Ama elbette bu ağaç çam ağacı olduğundan öylece kes gitsin diyemiyor. Beden ince, yaprak (Folliage) çok olduğundan ağacın küçülmesi gerektiğini ve bu ağacın esas 15 yıl gibi bir zamanda bedenin kalınlaşmasıyla esas formuna oturacağından bahsediyor. (öneride bulunduğumuz yöntem farklı olsa, tıpkı benim size yazdığım öneride olduğu gibi...)

Cemaleddin / Çitlenbik (Celtis Australis No. 4 - Tohumdan)

Beden kalınlığının saksı yüksekliğine yakın bir seviyede olursa ağacın daha yaşlı görüneceğinden, aksi halde ağacın içinde bulunduğu gibi bir saksıda durmasının ağacı cılız bir fidan görünümünden öteye gidemeyeceğinden bahsediyor.

Elbette birde 1.dalıda unutmamak gerekir. Yere yakın olan 1.daldanda rahatsız üstad.

Tüm bunlardan anlaşılacağı üzere aslında evrende herşey belirli bir düzen ve oranlamalardan ibarettir. Elbette biz bunları yolda yürürken, her zaman elimize ölçü aletleri alıp ölçemekle uğraşmayız. Gözlerimiz ve diğer duyu organlarımız zaten bize bunları söyler.
Umarım küçük tartışmamıza ve bilgi alış-verişimize bir katkı olmuştur.
Saygılarımla.

INTERNATIONAL BONSAI ACADEMY with Walter Pall 2013 - Case Study 11/ Pinus nigra 'Lara' - YouTube

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön