View Single Post
Eski 12-10-2013, 09:38   #31
bayjustin
Ağaç Dostu
 
bayjustin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2012
Şehir: zonguldak
Mesajlar: 100
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ankafar Mesajı Göster
Merhabalar,

Çok yazamıyorum açıkçası foruma da çok giremiyorum ancak takipteyim gayet güzel gözüküyor elinize sağlık. Umarım çok başarılı olursunuz.

Sayın Vetmanın kendi konusunda belirttiği gibi çilek işi cidden çok sıkıntılı bizim 4. senemiz şu an üretimde açıkçası daha da büyütmek için sistemi daha kolay bir formül düşünüyoruz zira işçilik vs ciddi bir külfet benzer domates sistemleri ile karşılaştırınca bunun yanında hastalık vs gibi etmenlere çok dikkat etmek gerek.

Tür seçimi aslında en önemli aşamasını oluşturuyor çilek dikiminde. Ülkemizde ne yazık ki üretici tür konusunda çok bilgili değil piyasada ne var ise onu dikmek durumunda kalıyor. Osmanlı çileği enteresan bir çıkış olabilir büyük ihtimalle üretim miktarı düşük olacaktır ancak satışı daha yüksekten olabilir. Çok bir bilgim yok ancak en büyük zorluk göreceğiniz Osmanlı çileği denen türün kolay bozulması olacaktır (dayanıksız bir tür) bir yerden bir yere taşıması bile satılabilir ürünün kalitesini düşürecektir. Örneğin sırf bu nedenle festival dikimi yapan bir çok kişi var (taşımaya dayanıklı bir tür festival)

Sistemi güzel tasarlamışsınız diğer arkadaşlarında belirttiği deliklerin çapraz olmaması haricinde ancak çok büyük sorun olmayabilir. Bir de gördüğüm kadarıyla sistem yapıştırmalarını silikonla yapmışsınız. Eğer öyleyse su kaçakları yakın zamanda başınızı ağrıtabilir, piyasada güzel pvc yapıştırıcıları mevcut.

Elimden geldiğince ilgi ile takip ediyorum.

Saygılarımla

sevgili ankafar merhaba sizden bu güzel yazılarınızı okumak beni bir kere daha heycanlandırdı tür konusunda osmanlı çileğini secmemin sebebi bir sosyal sorumluluktur bu projede nesli tükenmek üzere olan memleketimizin meyvesine ve ekonomisine çözüm aramaktır.tüm ereğli bir dönem geçiminin büyük bir kısmını osmanlı çileğiden kazanmaktaydı bunu en azında bu çileğin vatanı olarak ilereki nesillere aktarmalıyız ben bir adım attım umarım sayemizde dahada büyük adımlar atılacaktır....sistem için şöyle anlatıyım ilk başta pvc yapıştırıcısı ile yaptık ancak su kaçakları meydana geldi sonrasında silikon uygulandı

ilginiz için teşekkürler selamlar

bayjustin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön