View Single Post
Eski 09-10-2013, 08:58   #29
taakb
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-10-2013
Şehir: malatya
Mesajlar: 1
bu sabun olayını uzun zaman araştırdıktan sonra piyasadaki sabunların oldukça kimyasal ve katkı maddesi içerdiğini gördüm. hele hacışakir marka sabunların hiçbirinde "ürünlerimizde domuz yağı bulunmamaktadır" ibaresi de yok. duru gibi birkaç markada bu ibare var. üstelik ürün içeriğine baktığınızda tüm sabunlarda "sodium tallowat" yazar ki bu da hayvansal yağ anlamına gelir. ben zeytinyağlı sabunları tercih ediyorum içeriğini iyice okuduktan sonra tabi...
bir de anadoluda yapılan doğal sabunlar var ki onlar tam facia...zeytinyağının kullanılmayan kısımları pirina dediğimiz kısmıyla yapılıyor ve içine orantısız el yordamıyla sabun bazı atılır ki bu da sodyum hidroksitin sabunun içinde fazla kalmasına neden olur ve bu da cildi kurutup tahriş eder.
ben çözümü kendi sabunumu yapmakta buldum. tabi bu işi profesyonel manada yapan sabuncular da var iyi araştırınca birkaç tane olduklarını gördüm onlardan da alınabilir ama 1 kalıp sabun 10 tl ye satılınca bana pahalı geldi. şimdi kendi sabunumu bilimsel verilere dayanarak hassas ölçümlerle yapıyorum. saçlarımdaki kepeklenme, kaşınma ve yağlanma problemleri % 90 oranında azaldı dökülmesi de %60 durdu. yalnız saçlar şampuandaki gibi parlamıyor ama çok hafif ve nefes aldıklarını hissediyorum. ben farklı içeriklerde sabunlar yapıyorum. yemeklik zaytinyağıyla 1. kalite yağla yapılan sabunun rengi beyazdır yeşil zeytinyağlı sabun pirina sabunudur kalitesi düşüktür.

taakb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön