View Single Post
Eski 07-10-2013, 13:00   #1
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Damla sakızlı kahve

Damla sakızlı kahve hayatımın olmazsa olmazlarındandır.Çok severim ve günde 2 fincan içerim..
Eskiden ben damla sakızlı kahve alırdım..ama içinde ne kadar damla sakızı vardır, ne orandadır, gerçek damla sakızı mı yoksa damla sakızı aroması mı vardır diye kuşkuya düştüğüm için, artık kendi kahvemi kendim yapıyorum..

Bu biraz daha ekonomik ve güvenilir oluyor..Çünkü, damla sakızlı kahvelerin 100 gramı genelde 6 lira civarında satılıyor..

Oysa ben taze çekilmiş kahveye 3 lira veriyorum..İçine Yunanistan menşeyli tane damla sakızlarından da 1 gramını 1 liradan alarak maliyetini 4 liraya getiriyorum..
En son Yunan/Sakız adası menşeyli 20 gram damla sakızını 20 liradan almıştım..
Mermer havanımın içine 1 gram damla sakızı koyup, bunu buzdolabının dondurucu bölmesinde 5-10 dakika bekletiyorum..Sakız soğuktan kristalize olduğu için havanda döverken yapışmıyor ve hemen un gibi oluyor..
Daha sonra bu 1 gram dövülmüş damla sakızını 100 gram kahveyle bir güzel karıştırıyorum..

Hem daha ekonomik hem de daha güvenli bir damla sakızlı kahve ortaya çıkıyor böylece..Ne içtiğimi biliyorum yani..Çünkü piyasada satılan bazı markalarda, doğal damla sakızı değil, yapay damla sakızı aroması var..

Sakız adası menşeyli damla sakızları alışveriş merkezlerindeki baharatçılarda genelde bulunuyor..1 gramlıkları da, 20 gramlıkları da mevcut ( Sarı renkli kutuda Mastika marka)..

Afiyet olsun..

http://www.damsak.com.tr/damsak.php?...k_id=935&lng=1

http://www.damlasakizi.org/damla-sak...aydalari.html/

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön