View Single Post
Eski 03-10-2013, 21:47   #44
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Sayın oceaneagle55,

Teşekürler. Ben de sizin çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum. Sizin daha orijinal çalışmalarınız var. Ben daha çok domates ile ilgileniyorum, bir de topraksız tarım süreçleri ile ilgili kendimce ar-ge yapıyorum.

Domateslerin hastalığı sarı kıvırcık yaprak denen virüs kaynaklı bir hastalık. 3 yıldır bahçede de aynı hastalığı yaşadık. Tam hasat zamanı gelip ortalığı mahvediyor. Virüsü beyaz sinek bulaştırıyor. Ben ilaçlama yapmıyorum. Sarı tuzak ile engellemeye çalıştım ama yeterli olmadı. Çevrede komşu bahçelerde de yine aynı hastalık görüldü bu yıl da.

Drenaj sorunum olmadı. Ben drenaj yapmıyorum aslında. Ama ben istemeden, gelen growbagler fabrika çıkışı delikli idi. Yani su fazlası olduğunda zaten kendisi kaçırıyordu. Hava durumuna göre, taşmayacak kadar çok - kurumayacak kadar az sulama yapıyordum. Şimdi hastalık geçti sanırım, kalan bitkiler aynı düzende yaşamaya devam ediyor.

Biberleri de sırf yer fazlası boş kalmasın diye salatalıkların sonuna dikmiştim. Salatalık için pH 5.5 ayarlamıştım. Biberler pek sevmediler o kadar yüksek asidi. Salatalıkları söküp pH 6.5 yapınca coştular.

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön