View Single Post
Eski 01-10-2013, 22:48   #49
smnvrl
Ağaç Dostu
 
smnvrl's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 520
Sn MeTePe,

Oluşturduğunuz bakış açısının hatalı olduğunu düşünüyorum. Kurulum maliyetleri yüksek olsa da uzun vadede kazanç sağlayacağı ispatlanmış sistemler bunlar. Türkiye de yaşadığımız için 5 yıl sonrasını göremiyorum derseniz hak veririm size. Ama temizliği ve etrafa zararı açısından temiz enerji olarak adlandırılan bu sistemlere karşı olmayı veya kötülemeyi ben anlamıyorum. Elin oğlu bu sistemleri işletebiliyor ve kurabiliyorsa biz neden yapamayalım ? Yapamıyorsak ta bizde sorun var.

* ülkemizde halen bir güneş hücresi üretecek firma yok benim bildiğim,biz üretmediğimiz sürece bu sistemler pahalı olacak.

*bu sistemleri kuranların iyileri yurt dışı kaynaklı, teknik destek problemi var.
ülkemizde bu işi yaptığını iddia edenlerde yeterli bilgi ve donanıma sahip değil.

bu şartlarda sorun yaşanırsa hata enerjide değil işletim, üretim ve kurulum aşamasında dır.

Ülkemde kurulumu kolay diye doğalgazla çalışan santraller kuruluyor. Sanki doğalgaz benim topraklarımdan mı çıkıyor? Ama güneş benim güneşim rüzgar benim rüzgarım. Yakın vadede uygulanması zor size katılıyorum ama enerji politikası olarak taşıma suyla değirmen dönmez kanaatindeyim.İmkanların elverdiği ölçüde bu tükenmeyecek kaynaklardan yararlanmalıyız. Kurulu gücümüzün ne kadarı olduğu önemli değil , bu kısmı bu yenilenebilir enerjilerden elde etsek gene kardayız.

Konuyla fazla alakalı değil ama sizin arabanızda akü var mı? 3-4 sene de ömrünü tamamladığında akünüzü ne yapıyorsunuz ? ve ya evde kullandığınız piller bittiğinde ne yaparsınız ?

Saygılarımla.

smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön