View Single Post
Eski 01-10-2013, 08:43   #45
ykaya194
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeTePe Mesajı Göster

Örneğin, bildiğim kadarıyla güneş enerji panellerinin üretimi oldukça ciddi çevresel tehditler yaratıyor. Ayrıca bunların İMHA sorunu da ortaya çıkabilir. Büyük ölçekli kullanımda bu da ayrı bir sorun olabilir.

Eğer fazladan harcadığımız bedel, 2 insanın çeşitli hastalık veya durumlardan kurtulması için harcayacağımız bedelden fazla ise yaptığımız işlem yanlıştır/zararlıdır.

Yani iyi niyetle yola çıkıp yaptığımız şey aslında sonuç olarak zarar veriyordur.

Sevgi ve saygılarımla....


Bazı görüşlerinize katılmasamda, bazılarına katılamıyorum.

Güneş panelleri ömrünü tamamladıktan sonra imhasında sorun olurmu bilemiyorum ancak bildiğim kadarı ile parçaları hurda olarak değerlendiriliyor, akülerde olduğu gibi.


Çevre kirliliği konusunu biraz irdelersek:.
Örnek olarak bu başlıktaki ilk mesajda bahsettiğim arkadaşımın kurduğu sistemi ele alalım: Daha önce tarla sulamasını mazotla çalışan motopomp ile yapıyordu ( çevreye verdiği kirlilik malum ), şimdi ise temiz enerji ile hem tarlasını suluyor hemde evinin elektrik ihtiyacını karşılıyor dolaylı olarak çevreyi kirletmeden ihtiyacını karşılıyor, diğer taraftan çevre kirliliğine sebebiyet veren termik santrallerin daha az kömür ve doğal gaz kullanılmasına katkı sağlıyor.

Bu tür yatırımlar için harcanan fazladan bedel, şahşahalı gösterişler için harcanan bedelin yanında devede kulak kalır.

Her yatırım ihtiyaçtan doğar ancak bununda bir sınırı olmalıdır.

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön