View Single Post
Eski 28-09-2013, 18:41   #339
badrobot
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sn.synx.
Öncelikle hoşgeldiniz ve ağaçlar hayırlı olsun.
Bir kaç madde altında düşüncelerimi paylaşmak isterim.
-Ağaçların kışa hazırlandığı şu dönemde ağaçlar hala uyanıklar. Kök sitemleriyle ilgili yapacağınız herhangi bir işlem ağaçlarınızın ölümüne sebep olacaktır.
-Ağaçlarınızı bonsai saksısı gibi sığ ve az topraklı saksılara aldığınız takdirde (kazık köklerini ve diğer kök sistemlerini keserek) ağacınızın gelişimi gözle görülür bir şekilde çok yavaşlar. Buda henüz herhangi bir forma kavuşmamış ağaçlarınızın o formlara erişmesini ciddi ölçüde uzatır.
-Bir çok ağacın ismini vermiş ve aldığınızı yazmışsınız. Yaşları itibariyle beden çapları umarım kalın (3-4 cm ve üzeri) ağaçlardır. Aksi takdirde bu ağaçlarınızın beden yapmasını beklemek durumunda kalabilirsiniz.
-Birde aşı meselesi var. Meyve fidanları olduğundan aşılı ağaçlar olması ihtimali var. Bonsaide aşı kullanılan bir teknik ama bedenden (üstü başka altı başka) aşılı ağaçlar yaprak farklılığı ve enerji dengelemesi yüzünde tercih edilmiyor çünki sorun çıkarıyor. Gerçi havai köklendirme yapıp ayırırsınız ama buda size yine ciddi zaman kaybı demek.

Aslın da ağaçlarınızı Üyelerin Bonsai Çalışmaları - agaclar.net resimleriyle yayınlarsanız forumdaki üyeler daha çok yardımcı olurlar.
İyi çalışmalar dilerim.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön