View Single Post
Eski 27-09-2013, 19:32   #24
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Sn. Cihan, bakımı kolay bir tür değil evet, ama çok zor da sayılmaz. Sadece ağacın sevdiği ve sevmediği noktaları iyi analiz etmek gerekiyor ve bu şartlar çok fazla değişkene bağlı olduğu için belirgin öneriler verebilmek de kolay değil malesef.

Yapmanız gereken şey öncelikle bu zararlıdan kurtulmak. Yapraklardaki yapışkan maddeyi salgılayan zararlı unlu bit olabilir. Ağacın gövdesini, gövde üzerindeki kıvrımların ve dalların oluşturduğu kuytu köşe alanları, özellikle de yaprakların birarada çıktığı tüyümsü yapıdaki sürgün gözlerini iyi bir ışık altında inceleyin. Unlu bitin bu ağaçta en çok sevdiği bölgeler buralardır. Çıplak gözle görebilirsiniz.

Zararlının tespitini yaptıktan sonra uygun bir cımbızla mümkün olduğu kadar hepsini toplayın. Mekanik mücadele önemlidir. Sonrasında ya ev yapımı ilaç karışımlarını, ya neemoil gibi organik kökenli ilaçları, ya da son çare sistemik etkili insektisitleri deneyeceksiniz. Ağaçtaki populasyona bağlı olarak bu yöntemlerin sertliğini ayarlarsınız.

Bakımı zaten çok kolay sayılmayacak bu ağacı bir de zararlı etkisi altında sağlıklı şekilde büyütemezsiniz. Mutlaka önce etkili bir temizlik yapmalı ağacı zararlılardan arındırmalısınız. Sonra ağacın neyi sevip neyi sevmediğini öğrenerek bakıma devam edersiniz. Yalnız sulamalar arasında yüzey toprağının kurumasına izin verin.

Bu tür, sevmediği bir etkiye karşı anında yaprak sarartarak tepki gösterir. Fakat uygun şartlar sağlanırsa aynı hızda yeni yapraklar çıkartarak mutluluğunu belli eder. Bu tepkileri çözmeye başladığınızda rutin bakımı diğer ağaçlardan farksız olacaktır sizin için.

Kolay gelsin.
İyi çalışmalar.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön