View Single Post
Eski 25-09-2013, 07:01   #34
smnvrl
Ağaç Dostu
 
smnvrl's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 520
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ahmet Çetinkaya Mesajı Göster
Sayın snmvrl

Akü jel değil , yalnız bir akü kullanıyor, birde yedek akü var ama yedek sisteme bağlı değil. evde bir cihaz çalıştırırken diğerlerini çalıştıramıyor. Su ısıtıcısı almıştı kullanamadığını söylemişti.

güneş panellerinin gücünü hiç bilmiyorum ve de sormamıştım.

tamire giden parçanın teknik adı şarj regülatörü galiba.

Kullanan komşum bu akülerin kurusu ile daha iyi çalışacağından bahsetti.

Sınırlı bilgi ile ancak bu kadar anlatabildim.
Sn Ahmet Çetinkaya,

Akünün hangi tip olduğu tam kesin olmadığı için üzerine yorum yapmak hatalı olacak ama şu bilgiyi paylaşmakta fayda var.

Güneş/rüzgar enerjisini depolayacağımız akülerin derin deşarj a dayanıklı olmalı gerekmektedir. Arabalarda kullanılan (starter ) aküler derin deşarja dayanıklı değildir. Bu demektir ki akünün içerisindeki elektiriğin büyük bir kısmını kullanırsanız akü bir daha şarj olurken kapasitesinin bir kısmını yitirecektir.Bu da kısa zamanda kullanılmaz hale geleceğine işarettir. Akü çeşitleri arasında derin deşarj a dayanıklı akü tiplerinin seçilmesi gerekmektedir.

Bu konu içerisinde paylaştığım bir bilgiyi tekrarlamak istiyorum.Akünün içerisindeki elektriği ne kadar fazla kullanır iseniz akünün bir daha şarj edilebilme ömrü o aranda azalmaktadır. %100 deşarj da 200-300 defa şarj edilirken %30 deşarj da 1200-1500 defa şarj edilebilir.

Panellerinin gücünü bilmediğimiz için aküye uygunluğu üzerine yorum yapamadım.

Saygılarımla.

smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön