View Single Post
Eski 24-09-2013, 22:27   #33
OSMAN45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-12-2009
Şehir: İSTANBUL(45 doğum tarihimdir)
Mesajlar: 1,107
[QUOTE=ykaya194;1201709]Sayın OSMAN45,
Düşündüğünüz kapasitede olmasa da 3-4 kw gücünde bir hibrit sistem (güneş+ rüzgar enerjisi) fiyatı: anahtar teslim 25.000 tl civarı


Sayın ykaya cevabı yazmakta geciktim. Kusura bakmayın. Zaman ayırıp benim sorumu hesaplayıp düzenlediğiniz için müteşekkirim.

Hesabınız sonucu çıkan miktar çok yüksek olmasa da geri dönüşüm yani yatırımı amorti süresi oldukça uzun.

Benim yazdıklarımda bazı eksikler ve yanılgılar olduğunu şimdi görebiliyorum. Öncelikle hedef satmaktan kar beklemek değil kullanılan elektriğin karşılığı paradan kurtulmak daha önemli imiş. Çünkü sayın adaşım Osman kardeşimin yazdığına göre gün itibarı ile kw saati 26 kuruştan satmaktansa 36 kuruştan kurtulmak daha karlı. Ayrıca vergi kanunlarına göre her parasal gelir vergiye tabidir. Bu durum amorti süresini oldukça uzatır.

Sürekli ikamet edilen bir ev olmadığını belirtmedim. Acaba bu durumda maksimum kullanım saatlerini düşünerek akü sayısını çoğaltarak rüzgar türbinlerinden vazgeçme olanağı varmıdır? 13 güneş paneli nekadar yer kaplar. 50 metre kare tam güneye bakan çatıya kaç panel konulabilir?

Bahçemin çok büyük olmadığını da yazmamıştım. Malum rüzgar türbinlerinin orta büyüklükte olanlarının dahi 100 desibel (ki elektrikli testere sesine eşit) ses oluşturdukları biliniyor. 350 metre ötesinde bile 30 desibellik ses duyulduğu söylenir. Yeni teknolojiler ile bu sorun çözülebilir mi?

Güneş panellerinin dolu yağışından etkilenmesi konusunda ne düşünülüyor?

Arkadaşlar olumsuz yönlerini yazmak ve düşünmekte haklılar. Dağıtım şirketleri ve yetkili mercilerin sorunları azaldıkça sanırım uygulanabilir. Hele güneş panellerinin verim grafikleri yeni teknolojilerle aynı hızla yükseltilirse mutlaka uygulanır diye düşünüyorum. En azından ben kurarım.

Her şey gönlünüzce olsun.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön