View Single Post
Eski 21-09-2013, 12:38   #38
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Begonvillerin bir çok alt varyasyonu mevcut, sizin ağacınız tam olarak glabra gibi durmuyor. Glabralarda yapraklar birbirlerine okadar yakın ve sıklarki siz kesmedikçe ana dalları ve gövdeyi görmek mümkün değil. Çiçeklerde glabraya göre çok büyük geldiler.
Bodur begonvil olduğundan eminim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
-Dalları serbest gelişime bırakmışsınız. Aslında yapılması gereken en doğruyu yapmışsınız. Yalnız giitikçe kalınlaşan dalların daha sonra aşağıya eğmek ve yön vermek oldukça zor oluyor, kırılıyorlar. Gerekli dalların seçimiyle birlikte daha önce yaptığınız gibi iplerle dalları aşağıya çekmenizde fayda var. Daha geç olmadan...
Ağacınızın üzerinde bıraktığınız dalları yine hiç bir budama yapmadan serbestçe gelişimine izin verirsiniz, sadece yere paralel yatırmanız dışında.
İyi çalışmalar dilerim.
Doğru diyorsunuz ama ilk zamandan bu zamana kafamda çok şey değişti sn badrobot, değişen en önemli şey de düşündüğüm tarz. Begonvilin doğasına aykırı olan yere paralel dal ve dalcık geliştirmekle uğraşmaktan ziyade onun ve benim istediğimin ortası olan süpürge tarzına benzer bir tarza çevireceğim ve ileride de eğer başarabilirsem dallarına değişik türleri aşılayacağım.

Bakalım, zaman gösterecek...

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön