View Single Post
Eski 20-09-2013, 19:31   #108
formullaone
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 566
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Burada yanlış bir anlaşılma var,

Liderin gövdesini kalınlaştırmak yani gövdeyi kalınlaştırmak da haklı olabilirler, ama lidere rakip diye bir şey yok, istediğiniz bir dalı lider yapabilirsiniz, lideri durdurup başka bir lider tercih edebilirsiniz, bu biraz tercih meselesi, herhangi bir dalı dikleştirdiğiniz de ve ona rakip başka bir dal yoksa liderliği o alır ve gelişir.

Hayır, üstede bahsettiğim gibi en dikine en üstte olan göz gene liderliği alacaktır, yan dallardan biri de liderliği alabilir bunları budama döneminde durdurarak dikine gelişen lider diye tercih ettiğin göze liderliği vermek sizin elinizde.


Burada da tam tersini söyleyeceğim, Şayet budayıcı lideri sert bir budama yaparsa gözlerden çıkan dal liderliği alır ve kalınlaşır. Hiç budama yapılmazsa yani yandallara müdahale edilmezse altlardan erhangi bir yandal da liderliği belli bir süre alabilir,
Bu hiç unutulmamalıdır, Dik olan ve ya diğer daldan daha dik olan dal daima liderliği alır.

Buradaki söylemde gövdeden bahsediliyorsa söyleyecek bir şeyim yok,
Teşekkür ederim Sayın Lilium. O halde,yan dallar gövde ile aynı kalınlıkta oldu diye dert etmeye gerek yok.Yeter ki,düzgün gelişen bir lider dalımız olsun.Gerisi kolay.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön