View Single Post
Eski 19-09-2013, 19:57   #857
gökhan07
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
kaynak doğruysa chandlere sadece fernette yetmeyecek gibi ronde de montigne fernetteye takviye olarak tercih edilebilir.
kaynakta franguettenin ve fernettenin erkek çiçek sürecine baktım da aynı gibi oysaki fernettenin daha uzun çiçekte kaldığı söylemi var,

kaynağa göre chanlere en uygunu perisienne + ronde de montigne, ikisi birlikte

Sayın gökhan07 ronde de montigne elinizde varsa bir fidana ücreti mukabilinde talibim ya da yetişmiş dal çıkarılacak gibi fidanınınz ağacınız varsa bir kaç göz gönderseniz daha iyide olur büyük ağaça koyacağım göz iki ve ya üç yıl içinde gelişmiş olacağı için çok daha makbule geçer.
Sayın Lilium
Söylediğiniz gibi bu kaynak doğru ise chandlerin tozlayıcısı olarak fernette de değil bir zaman sonra tozlayıcı olarak parisienne ve ronde de montignac önerecekler. Hatta bu iki ceviz türü tabloya göre birden çok ceviz türünü tozlamakta. Size ronde de montignac cevizi hediye yollayabilirim(yaprak döktükten sonra daha sağlıklı bir gönderim olur ama tercih sizin)cevizler iki yaşında bu sene tüpe alınmış oldukları için bu sene ki gelişimleri çok az. Ayrıca
Antraknoza duyarlı bir çeşit. Ben size tüplü fidanını göndereyim ve kış aylarında kalemini bulabilirsem kalemde gönderirim.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön