View Single Post
Eski 15-09-2013, 01:24   #7
leventali
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2013
Şehir: Mersin
Mesajlar: 617
Bu arada bir parantez açarak, Kursun ve İdris Şenol üyemize iyi dileklerinden ötürü teşekkür ederim. Parantezi kapatmadan, inanılmaz bir sıcakta çalıştığım için üzerimi çıkartmak zorunda kaldım, kusurumuz affola.

* 110'luk boruyu masa üzerinde delmek ve oynamaması için boru kilitlerini bağladık. Böylece boru çizimde ve delik işlemlerinde oynamadı.

* 110'luk borulara 20 cm (iki merkez arası) ölçülerimizi çizdik. (Büyük sözü dinledik)

* 6 mm bimetal (metal olmayan maddeleri delmek için üretilen) matkap ucu ile işaretlediğimiz yerlere birer delik deldik. Bu matkap ucunu kullanmamızın sebebi, bir sonraki aşamada 64 mm puncla deliklerimizi açarken, punc ucunun merkezden kaymaması. Bimetal matkap uçları 2-3 mm sivri, iğne gibi bir uca sahiptir. Noktayla işaretlemek zorunda bırakmaz sizi.

* Koçtaş'tan 13 Tl'ye aldığım yine bimetal ve bu iş için inanılmaz güzel 35-64 arası değişik ölçülerde kullanılabilen Boch marka punc. En güzel yanı büyük deliğin kenarlarında fazlalık olmasından ötürü, delik delindikten sonra, daha da aşağı inip bir yerlere zarar vermesini önlüyor. Ben 64 mm olan en büyük ebatla deldim delikleri. Köpük bardak kullanacağım ve sanki bu aletin ölçüsü bunun için tasarlanmış.

* Resimde matkaba abanmış gibi gözüktüğüme aldanmayın. Tam tersi matkabın birden inmemesi için matkabın ağırlığını alıyorum.

* Boruyu delerken matkabın en hızlı devrini kullanmak gerek. Ve bastırmamak. Çünkü metal olmayan ürünler yüksek devirle delindiğinde daha temiz bir yüzey ve delme kolaylığı olur.

* son resim sera alanımız.

yarın da çalışmaya devam edeceğim ve yeni resimleri eklemeye çalışacağım...

leventali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön