View Single Post
Eski 09-09-2013, 10:30   #8
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın Sakaki Merhaba.

Umarım güzel paylaşımlarda bulunuruz ve sizi sorularımla sıkmam.


Bu başlıkta iki adet mavi ladin de aday adayı. Siz hangisine okey verirseniz onu aday yapayım düşüncesindeydim. Acemi olunca iki aday adayından bir adayın seçimini sizlere bırakmıştım.


Evet haklısınız. Ama ben bu yazınızı okuyunca:

kafam karışmış. Düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Bonsaiye yeni başladığım için sizden öğrenecek çok şey var.

Benim ne yapmamı önerirsiniz. Diğer adaylarımı daha yaşlı ve kalın gövdeli ağaçlardan seçebilirim ama bu iki aday adayını üyelerin bonsai denemeleri başlığına mı taşıyayım yoksa buradan mı devam edeyim.

Selamlar... Saygılar...
Tekrar merhaba sn vetman996,

Öncelikle belirteyim: yanlış başlığa bakmışsınız
O başlık proje olarak sunulan fikir ve sizden gelecek yorum ve öneriler için açılmış Yorum ve Öneriler başlığı idi.
Gelen öneri ve yorumlar ışığında kurallar Bonsai Maratonu 2013 - Açılış Duyurusu ve Kurallar başlığında yayımlandı (Madde 7).

Ladin konusunda size elimden gelen maksimum yardımı vermek isterim ama tür olarak benim yaşadığım bölgeye hiç uygun bir tür olmadığı ve üzerinde hiç çalışmadığım bir tür olduğu için bu türle ilgili deneyimi daha fazla olan arkadaşların yorumda bulunması daha iyi fikir olacak

Ancak, gelişmişlik konusuna gelince; bence bunları üyelerin bonsai çalışmalarına taşıyalım çünkü maratonda amacımız maratona soktuğumuz aday üzerinde mümkün olan en fazla bonsai işlemini birlikte deneyimleyerek öğrenmek. Bu tür adaylarda öncelikle 1-2 sene gelişim için vakit kaybedeceğinizden ötürü diyorum. Olur mu?

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön