View Single Post
Eski 07-09-2013, 22:52   #111
maviufuklar
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 20-08-2013
Şehir: Adana
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
En güzeli şu:

Yetiştirdiğiniz buğday çimlerinin tümünü demetler halinde kesin..
Bir et tahtasında, keskin bir bıçakla, 1-2 milimetre uzunluğunda ince ince doğrayın..
Doğranmış çimleri, hiç vakit geçirmeksizin hemen bir buzdolabı poşetine doldurup ağzını kapatıp, buzdolabınızın dondurucu bölümünde - 30 derecede donmaya bırakın..
Her bir saatte, torbayı çıkarıp parmaklarınızla torbadaki çimleri oğalayıp, birbirlerine yapışmalarını önleyin..
Bu işlemi 3-4 kere yapmalısınız..
En sonunda torbadaki çimler tane tane olurlar..işlem tamamdır..
Canınız çektiğinizde çıkarıp çorbalarınıza, salatalarınıza koyabilirsiniz..
İlk günkü tazeliğini aylarca korur..
Böyle yaparsanız çiğneme derdiniz olmaz..
...
Ben bu işlemi sürekli yapıyorum..ama..dereotu, maydanoz, nane, ısırgan yaprağı, tere gibi otları da aynen buğday çimi gibi ince ince kıyıp donduruyorum..Hepsi bir arada daha bir aromalı oluyor..
İki buzdolabı poşeti dolusu bana aylarca gidiyor..
Çorbalarda bu karışım çok iyi oluyor..
Ayrıca pratik oluyor..
Sık sık dolaptan yok nane, yok dereotu, yok maydanoz çıkarıp yıkamaktan, ayrı ayrı uğraşmaktan kurtuluyorsunuz..
Bu faydalı bitkilerin en doğal olduğu bahar aylarında, mümkünse organik pazarlardan alarak bu işlemi yapıp 5-6 aylık stoğunuzu yapın derim..
Buğday çiminden faydayı tam alabilmek için suyunu içmek gerektiğini bir sitede okumuştum.

maviufuklar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön