View Single Post
Eski 07-09-2013, 21:57   #10
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Yavaş salınımlı gübreler aslında pratik ürünler. Sürekli gübre vermek zahmetinden kurtarıyor. Bonsailerde besleme ciddi bir konu. Bu sebeple sürekli hangi gübreyi vereceğim, verdim mi, vermedim mi sorusuna kekler çözüm olur bence memet.

17.17.17 dengeli bir gübre, ancak kemik ve balık unlarıyla bu oran değişir. Kemik ununda % 0,7- 5 oranında, balık ununda ise % 6,5-10 azot var. Kemik unu ayrıca yüksek oranda fosfor içerir, npk olarak bakarsak 4-12-0 diye düşünelim.

Ayçiçeği küspesinde de mutlaka besin vardır. Ancak Yüksek oranda aminoasit içerir ki bu bitkiye çok fayda sağlar. Maya başlı başına fayda, bitki aktivatörü olarak çalışıyor.

Dikkat edilmesi gereken konu tarım kireci. Çünkü Colorada Üniversitesinde yapılmış bir araştırma kemik unundaki fosforun ph 7 nin altında alınmadığını ortaya koymuş. Bu durumda kireç yardımcı olacaktır. Kısaca kirecin konması çok isabetli. Ancak kekin nihai ph sı ve besin içeriği elbette her bitki için memetin dediği gibi uygun olmayabilir. Bu ziraatte de, peyzajda da karşımıza çıkan bir konu. Önemli olan genel geçer bir karışım tutturmak ve buna ek olarak özel durumlar ve mevsimler için farklı bir besleme uygulamak.

Nail çalışma ve nihai ürün için kutluyorum. Hatta ticari ambalajın üzerine bir küçük analiz sonucu da ekleyebilirsiniz. Hazırlanan gübre organomineral olmuş. Analiz yapacak pek çok laboratuar var, isterseniz yönlendiririm.

Tek katılmadığım konu bitkinin ihtiyacı olan maddeleri mevsimine göre salınım yapıp vereceği. Böyle bir şey olmaz. Bence daha sonra ürünü çeşitlendirip mevsimine göre, bitki türüne göre farklı besleme kekleri de yapabilirsiniz. Deneme sonuçlarınız da iyiymiş, elinize sağlık.

Tekrar tebrikler. Gübreleme konusunda memet gibi usta olmayanlara, yeni başlayanlara bu ürün destek olacaktır.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön