View Single Post
Eski 07-09-2013, 18:45   #369
Altaycevizi
Ağaçsever
 
Altaycevizi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2013
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 79
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Nasıl yani,

Türk patent enstitüsünden aldığınız üretim belgesi olabilir, yeni bir ürün, yeni bir icat, (vs) için belge verirler, bu patentin ceviz ırkıyla tesciliyle ne ilgisi var?

Benim sorduğum,

Tohumu ektik bitişti büyüdü ve satıyoruz alan kişi aldığının hangi cins olduğunu altay 1 mi altay 2 mi altay 3 mü ya da başka bir cins mi olduğunun garanti belgesi yok ama bunu nasıl garanti ediyorsunuz? nasıl oluyor?
Örneğin: Ben size desem ki, 50 adet altay1, 100 adet altay 3, istiyorum bunu hangi belgeyle adına doğrudur diye göndereceksiniz, belge yok bunu geçtik, peki o halde neye göre bunların cinslerini belirleyebiliyorsunuz?



Bakınız bir üst mesajımda da alıntı yaptığım doğa64 arkadaşımız gelmiş ve sormuş.


Hadi diyelim ki, yalan konuşuyor, koyu renkli yazdığım bölümün cevabını alabilirsem başka konuya geçeceğim.
Aldığımız patentin bakanlık tescil işiyle doğrudan alakası var. Bakanlığa yeni bir tür için başvuru yaptığınız zaman ilk aşama, hangi isme tescil yapılacaksa o ismin mutlaka Türk Patent Enstitüsünden tescil alıp, kayıt altına almanız gerekiyor.

Böyle bir ceviz çeşidini ülkemize kazandıran birileri olarak işimizin inceliklerini bilmek bırakın hakkımız olsun. Altay 1 Altay 2 Altay 3 hangisi biliyoruz. Belge henüz yok, ama fidanın yapraklarından, renginden, büyüme şeklinden, vb .....
biliyoruz. Ayrıca altay ceviz sadece tohumdan ekilip üretilmiyor. Başka üretim teknikleri de kullanılmaktadır(Tescilden sonra açıklanacaktır). Ve üretilen yeni fidanların şirketimiz bünyesinde ayrımı yapılmaktadır.

Altaycevizi Çevrimdışı   Başa Dön