Tarhana
Kızılcahamamda
Tarhana nasıl yapılır
2 kğ süzme yoğurt
2 kğ domates
1 kğ sivri biber
1 kğ kırmızı biber
1 kğ soğan
aldığı kadar un(3 kğ civarı)
sebzeler yıkanır ayıklanır rondodan geçirilir(eskiden rendelenir veya kıyma makinesinden geçirilirdi)
büyük bir leğenin içine doldurulur
üzerine yoğurt ilave edilir
ve un ilave edilerek karıştırılır
beklemeye bırakılır
mayalandıkça kabaracaktır taşmaması için ara ara karıştırılır şişmiş olan karışım böylece toplanacaktır
karıştırmazsanız taşar
taşma işlemi durana kadar (2-3 gün)bekleyin
ve sonra gölge bir mekanda temiz bez üzerine kaşıkla dökün
1-2 gün sonra bezden tarhana öbeklerini tek tek kaldırıp tersini çevirin
kurudukça ufalayın
tam kurumadan kevgirden geçirin veya rondo ile ufalayın
sonra tekrar kurutun
irilerini bir kavanoza
ufaklarını başka kavanozlara doldurun
işlem tamam
Düzenleyen ayhan219 : 26-09-2013 saat 11:33
|