View Single Post
Eski 04-09-2013, 21:05   #336
atmel
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-06-2013
Şehir: NEVŞEHİR
Mesajlar: 68
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğa64 Mesajı Göster
Sayın atmel

Daha satıcının bile bilmediği fidanlardan ''hangi çeşit çıkar bilmem'' dediği cevizi siz bir çırpıda anlamışsınız bunun için öncelikle sizi tebrik ederim.

Altay ceviz fidanı dikili bahçeyi ben de gördüm. Sizin dediğiniz koyu renkli yapraklı ve üzerinde meyvesi olmayan bir sürü ağaç vardı orda.

Sordunuz mu altay ceviz fidanı satıcısına bu 3-4 yıllık ağaçlardan neden 7-8 tanesinde ceviz var diğerlerinde yok ve sertifikasyon işlemleri ne durumda diye.

Eğer sertifikalı ise bende dikmek isterim ama sertifikası yoksa adına doğru bir ürünleri yoktur demektir Bu da demek oluyor ki; bu fidanı diken arkadaşlar büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaklar ve o kadar yaptığı masraflar ve emekleri boşa gidecek.

Saygılarımla...
Arkadaş öyle pat diye sertifika alınmıyor biliyorsun ben anladım hangisinin ne çeşit olduğunu fidanlığa gittinse iyi gözlemciysen sende anlaman lazım türkiyede kaç çeşidin patenti var soruyorum patent basit bir iş değil adamlar almış gördüm mavi sertifika alma süreci devam ediyor ben 20 dönüm ekecek kadar kanaat getirdim ben oraya adamları incelemeye değilki cevizi incelemeye gittim onların anladığı anlamadığı beni ilgilendirmez sonuçta dikdiğim bahceye kendim bakacağım hiç hayal kırıklığına uğranacak bir durum değil ne meşhur bahceler ne meşhur cinsler gördük ortada ceviz yok zaten internette ki bilgilere göre ceviz eken en baştan batar hepkirli bilgi fidan çıkarcılarının bilgisi kopyala yapıştır hepsi ben ikna oldum ekiyorum başkasınıda ikna etme gibi bir gayret içinde değilim

atmel Çevrimdışı   Başa Dön