View Single Post
Eski 03-09-2013, 16:12   #326
dagınsesi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-08-2013
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 6
Sayın Altay Cevizi, aldığım dört adet cevizi orayı sulayan bir adamdan aldım.hakkınızı helal edin.

Altay cevizi hakkında siz pek bilgi vermiyorsunuz, oraya gidenlerden biri olarak ben bilgi vereyim dedim.

Öncelikle, dediğiniz gibi, Altay cevizinin meyve verimini karşılaştırırken aynı yaştaki diğer çeşit cevizler ile karşılaştırmak gerek. Ancak aynı yaştaki diğer ceviz türleri Altay cevizinin verimine yaklaşamaz bile.

Ben cevizinizin verimli olduğuna inanıyorum ancak üyeler kendi aralarında konuştuklarında sizin ceviz hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorlar ve açıkçası size güvenmiyorlar. Ben de artık bu konuda yazmayı bırakacağım. Kanımca insanlara faydalı olduğumu düşünüyorum.

Altay cevizi hakkında gözlem ve düşüncelerimi özetliyorum:

1. Verim ve bakım kolaylığı açısından, diğer çeşitlere göre avantajlıdır.
2. tüm ağaçlardan standart meyveyi alabilir miyiz sorusunun net bir cevabı yoktur. Kanımca hayır alamayız. Çünkü aldığım dört meyvenin üçü farklı şekillerde.
3. Meyve iriliği, kabuk kalınlığı ve iç kalitesi (yağı, randımanı, dolgunluğu) açısından sizin tarafınızdan sitelerinizde herhangi bir bilgilendirilme ve görsel materyal sunulmadığı için sıkıntı var.
4. ne yazık ki Altay cevizinin satışını siz yapıyorsunuz ancak, ceviz konusunda fidan satacak kadar uzman olduğunuzu düşünmüyor buradakiler. (Sitenizde bahsettiğiniz Paşa adlı kişiyi hatırladım, ceviz konusunda uzman o ise ne yazık ki ben de kendi kendime bu cahilliğimle profesör diyorum kendime)

Altay cevizi konusundaki son sözüm: Verimli, güçlü, bakımı kolay ancak meyvenin kendisi,içi konusunda ve altaycevizi.com sitesindekilere karşı bir güvensizlik var. saygılar.

dagınsesi Çevrimdışı   Başa Dön