Konu: Kavun
View Single Post
Eski 31-08-2013, 22:50   #30
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Hikayesini yukarda yaptiginiz gibi aktarabilirseniz, kesin bir bilgiye ulasabilirsem duzeltebiliriz. Ciplak Adalilar, adina ne diyorlar bilmiyorum ama simdilik Tunceli'ye gitmeden Ciplak Ada Kavunu ya da Ciplak Ada'dan gelen kavun derseniz daha saglikli olur. Kizinizin tanidigi varsa, belki onun aracligiyla da ogrenebiliriz.
Çıplak Ada'da bir aile dışında kimse yaşamıyormuş. Mübadeleden sonra Türkiye'ye gelen bir çift yaşıyormuş sadece. (Bu pek inandırıcı gelmedi bana. Ya çok yaşlılar ya da bu çiftin evladı babadan kalma işi devam ettiriyor olabilir.) Cunda Adası'ndaki dondurmacılar yörenin meşhur içerisinde dondurma sunulan kavununu mevsiminde bu adadan gelen kavun yetiştiricisinden edindiklerini öğrendim. Ada gerçekten çıplak ada. Şeytan Sofrası'ndan baktığınızda adanın çıplak olduğunu görebilirsiniz. Ada'da sadece bir çift yaşarmış. Ada'da susuz Çıplak Ada Kavununu yetiştirirmiş. Sabahın erken saatlerinde de Cunda Adası'na hasat ürünlerini getirip satarmış. Bölgede kavunun adı Çıplak Ada kavunu olarak geçiyormuş.

Bu arada bölgede Bergama'dan gelip satış yapan seyyar bir kavuncu ise Çıplak Ada Kavunu için yolda görseniz o kadar hoşuna gitmez ki tekmenize bile kıymazsınız ve tekme bile savurmazsınız dedi. Ama tekme bile atmayacağınız kavun bal gibi tatlıdır diye ekledi.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön