View Single Post
Eski 29-08-2013, 10:10   #309
chandler
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-05-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karabuz Mesajı Göster
cicekte aşılama demeylim de "çiftleşme " diyelim . dedigim gibi ayni insanlar gibi düşün.

aşılama - kopyalama"dır resim cekmektir, begendigin agacı alırsın başka köke kopyalarsın , ayni agacın olur.

yan tozlama olmama ihtimali - 0 (sıfır), teoretık olarak guzel verimli bır agacı alsak , seraya kapasak başka yerden tozlanmasın, onun meyvasını ekıp, 10 sene hepsini gözlemlesek, arasından en verımlisini ve sürekli verimlilik gösterenini secsek, onun meyvalarini tekrar eksek(tekrar seralara) onları 10sene gözlemlesek...tekrar en verimlisini secsek.... bu sureci 10-20 -30 kez tekrarlasak (kafadan 100 - 200 senemizi alır) ....gün gelir de tum ektigimiz cevizler eşit randeman verir ise, ayni zamanda ciceklenir, cicek acar, meyva verimi eşıt olur, irilikieri eşit olur .. o gün bu fıdan satılır ve denir ki bu fıdanlar 99% temiz dir ,, bu işlem yapılmadıkca her cogur bır bıreydır.

bir cok üstadımız konuda yazmayı brakmıştır, sordukları sorular havada kaldı diye, nacizane düşüncelerimi yazdım şu bır kac senelik tecrubemle, aramızda hayatını cevize vermiş ustalarımız var, bu ilşe 20-30 sene kafa yormuş insanlar var, bi dinleyin onların sesini.kimileri gördüler ustaların bilgilerini silemeyecekler karaladılar. dogru bu bir yöntemdir , tavır elbise gibidir, kendin kendine yakıştırabilirsen - yakışır.
Katkıda bulunmak isterim,
Ceviz kendi poleni ile döllenebilir. Çoğu cevizde zaten bu olur. Ama kendi poleni ile döllenen cevzi kendisinin aynısını vermez. Örneğin ; Aynı yumurta ikizi
ikiz kardeşler çocuk yapsa (olmaz sapıklıktır ama mecazen) çocuklarının kendilerinin aynısı olma oranı 8 milyonda 1 dir.

Saygılar

chandler Çevrimdışı   Başa Dön