View Single Post
Eski 18-06-2007, 10:10   #58
ermansayman
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2007
Şehir: izmi
Mesajlar: 17
Saygıdeğer Nadir Bey ve Mine Hanım,

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Çok kalın yapraklı F.Arund. gerçekten çimde dominant halde şuanda. Geçen haftasonu ben şehir dışındayken babam şeker gübresi ve 15e15 dediği bir gübreyi karıştırıp atmış çime. Gördüğümde şaşırdım,birazda bozuldum ama birşeyde denmiyor hani. Bu hafta çimlerimin rengi yeşile döndü ve biçim boyuna geldiler. Çok sevindim, lakin birkaç yere gübreyi fazla kaçırmış ve bölgesel sararmalar oluşmuş, 1m^2 kadar 4-5 yerde var. Asıl kötü olan mantar olduğuna emin olduğum bir bölge vardı o kısım büyümüş ve yanında bir yerde daha mantar oluşumu var. "camada" adlı bir fungusit aldım, bugün akşamüstü onu tatbik edeceğim bahçeye bakalım engelleyebilecekmiyiz mantarı. Bir arkadaşımda traktöre bağlanan 1 tonluk ilaçlama makinesi var, onunla bütün siteyi ilaçlamayı planlıyorum. Birde ilaçlarken içine bir miktar yaprak gübresi atayım da bitkiler iyice güçlensin diye düşünüyorum.

Sayın Nadir bey,

Toprağımız gerçekten geçirimsiz ve fazla su tutuyor kök bölgesinde, bu yüzden sulama zamanlarını iyice azalttım günde 7dakika sabah saatlerinde yeterli oluyor. Lakin asıl önemli konu dolgu toprak olduğu için toprağın çok zayıf kalışı. O kadar zayıf ki, ayrık otları bile sararmaya başlamıştı. Bu hafta çim makinem geliyor, cuma günü en geç, ilk biçimi yapacağım ve makinenin sepetini çıkarıp biçimden sonra kesilen çimleri tırmık ile çekip üzerinden silindir gececeğim. boşlukların dolması açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Gübreden dolayı yandığını düşündüğüm noktalarda ise tırmık ile yanık çimi söküp tohum ile yama yapmayı planlamaktayım. Umarım başarılı olurum.

bahçemin son durumunun fotoğraflarını çekip en kısa zamanda siteye ekleyeceğim.

İlginiz için tüm üyelerimize teker teker teşekkür ederim. Saygılarımla...

ermansayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön