View Single Post
Eski 23-08-2013, 13:01   #662
Serkandemir
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-05-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 7
Çimdeki sararmalar

Merhaba değerli arkadaşlar,

Başlangıç düzeyinde bitki ve bahçe bakımı bilgim var ve hobi bahçemde bilgi artırmaya çalışıyorum. Şu anda ciddi bir problemim var. Problemden önce bahçeyle ilgili bir miktar bilgi vermek istedim.
Tuzla'daki evimin bahçesinde yaklaşık 500m2 bir çim alanım var.
Güney cephede sürekli güneş alan yaklaşık 400m2 bir alan ve yanlarda doğu batı cepheli 50m2 'li alanlar bulunuyor. Ön bahçe sürekli güneş alıyor, yanlarda ise nispeten daha az güneşlenme var.
1.5 ay önce 5 karışımlı rulo çim yaptırdım. Toprak yapısı maalesef sert. Kapak olarak yaklaşık 10cm'lik gübreli bir karışım kullandık. Düz, engebesiz bir bahçe olduğu için ön bahçede ortadan geçen bir drenaj kanalını yeterli gördüm, aynı zamanda evin etrafında da güzel bir drenaj var. Sulama olarak ise 6 istasyonlu otomatik sulama sistemim var. Ve günde iki kez ( sabah 6 akşam 7 şeklinde) her istasyon bir seferde 10dk olacak şekilde suluyorum.Yaklaşık aylık 110m3'lük bir su harcamam var. Çimin tamamının sulandığını düşünüyorum.
Rulo çim uygulamasını yapan firma her hafta düzenli çimleri biçiyor. Firma Rulo çim uygulamasından bir kaç haftasonra da gübreleme de yaptı. Şu anda çimlerimde sararmalar var. Firmadaki arkadaş çimin güzel oturduğunu, sıcaklardan dolayı ara ara sararmalar olduğunu, sonbahardaki yapacağı gübrelemeyle tam kendini bulacağını söylüyor. Benim forumdaki benzer durumlardan anladığım kadarıyla bana mantar hastalığının olabileceğini düşündürüyor. Akşam 7'deki sulamayı kapatıp günde 1 kez sulama yapmayı düşünüyorum ancak havalar sıcak olduğu için cesaret edemiyorum. Bahçemin resimlerini ekliyorum.
Sizlerin değerli yorumlarınıza ihtiyacım var, sizce çimde bir hastalık mı var yoksa sıcaklara bağlı kurumalar mı var ? Peyzaj firmasından garantili bir uygulama satın almıştım ve henüz ücretinin tamamını ödemedim. Uygulamada bir yanlışlık olabilir mi ?
Mantar hastalığı ise fungusit ilacı olarak öneriniz var mı ?

Saygılar, sevgiler,
Serkan

Eklenen Resimler
     
Serkandemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön