Konu: Çim
View Single Post
Eski 22-08-2013, 10:01   #390
gogo
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 12
sayın mutualist

öncelikle çiminde bir canlı olduğunu bu kadar yoğun tempoya dayanmasının çok zor olduğunu hatırlatmak isterim.

lakin bu yoğun kullanımda çim alanın sadece yıpranma süresini geciktirebilirsiniz sonuç yine aynı olur yani 1 ayda değil 3. ayın sonunda çim alanınız yıpranır

ayrıca bu kadar yoğun kullanılan alanda şu gübreyi atın bu çimi dikin sıkıntı yaşamazsınız demek çok yanlış olur.

nacizane 1-2 önerim şunlar olur.
öncelikle bu tarz alanlarda Saint Agustine grass - zoysia japonica - zoysia zenith veya kikiyu grass kullanırsanız eminim mevcuttaki çim türlerinden sizi bir adım öne geçirecektir. bunları bulamadığınız taktirde bermuda 419 kullanabilirsiniz.

diğer bir püf noktasıda gübreleme. sanılanın aksine bu konu bence çok derindir ve çim alan gübrelemesi başlı başına ayrı bir özen ister. bu konudada verebileceğim tavsiyeler yavaş salınımlı gübreler kullanın (piyasada bu gübrelerde ne olduğu belirsiz çok ürün var bence marka tercih edin) bunun yanında toprak yapısını düzenlemesi için hümik asitler deniz yosunlarıyla takviye yapın. bitki için ise mikro element ve amino asitleride eksik etmeyin derim.

ama tabi bunları arazinizin çim alan için fiziksel şartları sağladığını varsayarak yazıyorum. dolayısıyla zemininizde bir sıkışıklık sulama suyunuzda tuzluluk ve güneş alma sürelerinde sıkıntı varsa zaten zor olan arazinizde dahada zorlanmaya başlarsınız.

saygılar..


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mutualist Mesajı Göster
bizim şirkette bahçemiz var. yazın 3-4 ay açıkta. müşterilere açık bir yer. fakar tek sorunu çim. geçen yıl rulo çim ektik. ondan önceki yıl kendimiz ektik fakat yeri açtığımızda en geç 1 ay içinde bazı bölgelerde çimler kaybolmaya başlıyor 3. ayın sonunda bahçe kuma dönüşüyor. bunun nedeni ne olabilir? veya dayanıklı bir çim önerebilir misiniz?

yazın açık olan bir yer. 8 ay kapalı 4 ay açık. bir günde en az 100-200 kişi gelip gidiyor. bazı günler gelip giden kişi saysı 1000 aşabiliyor. ne yapmalıyım?

gogo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön