Konu: Çim
View Single Post
Eski 20-08-2013, 02:49   #383
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nazlı N92 Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba çim bitkisinin gübrelenmesi hakkında sormak istediğim bir soru var. internet te gübreleme hakkında bazı araştırmalar yaptım ve kullanım miktarı olarak Metrekareye 25gr gübre atıldığını öğrendim. metrekareye 25 gr ise bizim 8 dönümlük yeşil alana sahip parkımız için ne kadar sipariş vermem gerek? onun hespalmasını yapamadım çözümlü bir şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.(şuanda kullanabileceğimiz bir çim gübresi var ise önerirseniz sevinirim(sadece beslemek amaçlı), çimin türü güneşe dayanıklı çim bitkisi))
Sayın Nazlı N92.

Tavsiyem çim için özel üretilmiş yavaş yarayışlı gübre kullanmanız. Bu tür gübrelerin paket ve kutularında zaten m2 tatbik edilecek gübre miktarını yazılı olması gerekir. Bulunduğunuz ortamda temin edebileceğiniz bu tür gübrelerin fiyat performans kıyaslamasını yapıp tercihinizi belirlemeniz yerinde olacaktır. Çimin senede en az 3 defa gübrelenmesi gerekir. Birincisi sonbahar sonu kış dönemine hazırlık olarak, ikincisi bahar başlangıçında, üçüncüsü ise yaz aylarının ortalarında.

Kendi kullandığım özel çim gübreleri genellikle m2 ye 40 gr. kadar ön görülmekte. Dolayısı ile senede m2 ye 120 gram üzerinden bahçeniz için 960 kg. gübre gerekir. Benim kullandığım gübrelerin 25 kilo fiyatı 110.- TL civarında olduğuna göre yıllık 4.500.- TL ye yakın gübre masrafınız olacaktır diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön