View Single Post
Eski 19-08-2013, 19:33   #13
kamil35
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
Tesekkurler kamil bey neden oda sicakligi dediniz? biz bali hep dolaptan soguk tuketiriz. hatta ilinmasin diye dolaptan en son o cikarilir kahvalti sofrasina. sekerlenecek mi dolapta durursa?
Sayın nkutsay, size gönderdiğim çiçek balı vakti zamanı gelince kıristalize olacaktır. Soğuk hava kıristalize olmayı hızlandırır. Bu nedenle oda sıcaklığı dedim. Geçen yıl aynı yöreden elde ettiğim bal Ocak ayına kadar akışkanlığını korudu. Ocak ayından itibaren kıristalize oldu. Size gönderdiğim balda da Aralık ayına kadar sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Oda sıcaklığında... Buzdolabında garanti veremem Balı koyu kıvam yemeyi seviyorsanız; sofraya koyacağınız miktarı dolaba koyabilirsiniz.

kamil35 Çevrimdışı   Başa Dön