Konu: susex tavuk
View Single Post
Eski 19-08-2013, 02:56   #117
6litre
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-03-2012
Şehir: bremen
Mesajlar: 18
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Sn.6Litre:
****** tavuklarımıza sabah-akşam yem veriyorum. Yılda 365-20 yumurta nasıl alınır bilmiyorum. Benim tavuklarım serbest dolaşıyor. Geçen yıl kış çok soğuk geçti. Soğuk günler oldukça verimsiz oluyor. Ben Soya+mısır gibi yemler vermiyorum. Burada satılan hazır yemlerin içeriğini bilmiyoruz. GDO lu gıdalar mevcut. Ciddi bir gıda terörü var. Hem insanların, hemde hayvanların yiyeceklerinde. Ürettiklerimizi eş-dost tüketiyoruz.

Bu yıl havalar güzel geçti verim fena değildi. Şimdilerde 80 tavuktan ortalama 30-40 yumurta alıyorum. Sizin tavuklarınızdan Türkiyede varmı bilmiyorum.

1995 yılında Ştutgard'da da bir çiftlikte tavuklar görmüştüm. Kırmızı renkli çok iri cüssesli hayvanlar idi. Yumurtaları da çok iri idi. Ama cinsini vs sormadım. Çok kalın duvarları olan kümesleri vardı. Çiftlikte Geyik ve Kuzu besliyorlardı. Yeşil alan çoktu. Türkiyede araştırdım o cüssede bir tavuk görmedim. Selamlar...
Anca gördüm, özür dilerim cevabi gec yazdigim icin. Benim aldigim yem %50 bugday ve %50 karisik yumurta yemi. (Kalitesinden son derece emin oldugum icin) Yemi aldigim degirmen karisimi kendi yapiyor özellikle sordugumda ne herhangi hayvanin kemik ununu nede gdo lu bir gida kullanmadigini beyan etti. Ki sattigi torbalarin üzerinde karisimin yüzdelik oranlari ve gida degerleride mevcut. Nasil olur nasil derim bilmem ama, Rabbim insana helal rizik versin, memleketteki kani bozuklar yüzünden herkezin agzinin tadi kacti. Tavuk diye satilan civciv horoz cikiyor veya yumurtaci diye yoz tavuk veriyor. Neyse. Bunun haricinde ekstradan birsey yapmiyorum cim vermem ve günlük taze su vermemin disinda belki iki günde birde iste ev yemeklerinin artiklari (o konudada yemek artiklari cöpe gitmedigi icin icim o kadar rahatki, arazim oldugu sürece sirf israfin önüne gecmesi hasebiyle bile tavuk beslerim.). An itibariyle 6 tavugumdam 5 yumurta aliyorum, bazi günler 6 ya ciktigida oluyor, onun haricinde ne bir hap nede ilac.

Nasil daha fazla yumurta alirim, birazda mubarek hayvanin cinsiyle alakali diye biliyorum. Light Sussex, Australorp, Plymouth vede Hybridler burada bizim gibi hem hobi hemde yumurtacilarin tercihi. Australorplari tr de milasli günay hocada, Plymouthda Fethiye taraflarinda mevlüt hocada gördüm yanliz kaliteleri nedir bilmem fakat takip ettigim kadariyla devamli sürü icinde kan degisimine dahi dikkat eden ender üreticilerden.

Sizin Stutgartta gördügünüz tavuklar yüksek ihtimal Hybrid tavuklardir, üreticiler genelde en kalitelisini kullanirlar.

Cok daldan dala oldu ama, bu arada 6 civcivim daha aldim. 5 Vorwerk, 1 Appenzeller huhuhuuuu harika iki irk. Karsilarina gec sanki en estetik ve nadide sanat eserini seyreder gibi seyret.

Appenzeller
http://www.huehner-info.ch/rassen/spitzhaube2.jpg

Vorwerk
Vorwerkhhner

6litre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön