View Single Post
Eski 15-08-2013, 22:02   #62
mandalinleerik
Ağaç Dostu
 
mandalinleerik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2011
Şehir: izmir
Mesajlar: 998
Akvaryumunuzda kaya veya farklı bir dekor varsa balıklarınız pulları sürtünmeden dolayı dökülmüş olabilir. Ya da solungaç paraziti olabilir fakat net bir şey söylemek için fotoğraf yüklerseniz garanti cevap verilebilir.
Ayrıca filtre belli zamanlarda değil 24 saat çalışmalıdır. Japon balıkları aslında havuz balığı olduğu için sizin tankınız onlar için küçük olduğundan filtresi sürekli çalışmalıdır. Ayrıca 40 Lt. için 10 adet japon balığı çok fazladır.
Işık konusuna balıklar illaki ışık isteyecek diye bir kural yok aksine bazı türler yanlış ışık seçiminden strese bile girebilirler. Akvaryumunuz oturduğunuz odada ise ekstradan bir ışık gerekmez. Işık görsel amaçlı güzel olabilir. Mesela benim Discuslarım oturduğum odada olmadıkları için bulundukları yerin ışığını gece yatana kadar açık bırakırdım bu kadarı yeterli olabiliyor.
Yem konusuna gelince japon balıklarına sürekli protein ağırlıklı yem vermeyiniz. Hatta arada sırada 1 gün hiç yem vermeyin. Bazen ıspanağı kaynar suda biraz haşlayıp damar kısımlarını alıp yumuşak yerlerini azar azar verin belki başta sevmeyeceklerdir fakat sindirim sistemleri için gereklidir.
Mantar ilacını kullanacaksanız iyi bir filtrasyon gereklidir. Diğer balıklarınıza zarar vermez. Ama en güzeli dediğim gibi fotoğraf yüklemeniz.
İyi akşamlar diliyorum.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön