View Single Post
Eski 15-08-2013, 15:12   #833
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tohumcu Nılgun Mesajı Göster
Sayin Sakaki, bu mesajinizda bahsettiginiz Taxodium Agac turunu inceledim ve daha once ismini sordugum bir Agaci Taxodium Distichum'a cok benzettim ama yinede tam emindegilim.
Bahsettigim o mesajima bir goz atarsaniz cok sevinirim. ( 3. sayfa 84. mesaj )
Taxodium ailesinden olduğu kesin ama ben o ağaçta tam emin olamadığım ve T. mucronatum ile T. distichum arasında kararsız kaldığım için bir şey demek istemedim. Okuduğum taksonomide şöyle yazıyor:

TAXONOMY :
The currently accepted scientific name for Montezuma baldcypress is Taxodium mucronatum Ten. (family Taxodiaceae). There are no accepted infrataxa. Montezuma baldcypress differs from its congener baldcypress (Taxodium distichum) primarily by the presence of a needlelike point (a mucro) on the megasporophylls (female cone scales). Also Taxodium mucronatum is much less cold hardy than the other more northern species.

Yani yaprak uçları iğnemsi şekilde sivri olan Taxodium mucronatum, sivri olmayan ise Taxodium distichum. Aynı zamanda mucranatum, diğer Taxodium türlerine göre soğuğa dayanıklılığı daha az ve bu yüzden kuzeyde pek bulunmuyor (başka bir yerde, Meksika da sık yetişen bir ağaç olduğunu okumuştum).

Bu bilgiye göre ve eğer yaprak uçları iğne gibi sivri değilse T. distichum olma olasılığı yüksek!

Ama 222 numaralı mesajınızdaki ağacın Metasequoia Glyptostroboide olduğuna eminim.

Sakaki Çevrimdışı   Başa Dön