View Single Post
Eski 14-08-2013, 16:37   #16
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Orta okul ve lisede kalmış olan fizik bilgimle, cam şişelerin ışığı yansıtması diye durumu olacağına ihtimal vermiyorum. Zira yansıma camın kendisinden değil, arkasına sürülen sır dan ya da arkasında sır gibi bezer yansıtma özelliği bulunan başka bir cismin yer almasından ve böylece ayna özelliği kazanmasından ortaya çıkan bir durumdur. Yani camın ve cam şişeni doğrudan yansıtma özelliği olduğu söylenemez.

Konkav özellikli şişe dipleri ile oval yapıdaki cam ve pet şişler içindeki berrak suların bir ölçüde de olsa yakınsak mercek niteliği kazandığı söylenebilir. Ancak cam bir şişenin hem ışık yansıtması, hemde yansıttığı ışığı mercek gibi odaklayabilmesi ikileminin, aynı şart ve ortamda bir arada gerçekleşme ihtimalinin, dolayısı ile böyle bir metaryalin yangın çıkarma olasılığının, öfkeli bir tavşanın aslana saldırma ihtimalinden daha yüksek olduğunu düşünemiyorum.

Zamanı, imkanı ve sabrı olanların, benzer metaryaller ile yangına yol açacak yansıma ve ışık kırılmalarını test edip, bizlerle paylaşmalarını diliyorum.

Bana sakın Bu gibi interet efsanelerini örnek göstermesin.


Düzenleyen s.serdar : 14-08-2013 saat 22:51 Neden: yazım hatası
s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön