View Single Post
Eski 13-08-2013, 22:53   #45
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Ortam sicakligina bagli olarak tabakanin olusma suresi degisecektir. Bir de, mumkun oldugu kadar sivinin yuzey alanini azaltmanizda fayda var. Genis capli degil de daha ince ve uzun bir kapta denemenizi tavsiye ederim.

Kabin bulundugu ortamin sicakliginin genel olarak 22-27 C araliginda olmasi tavsiye ediliyor. Eger ortam sicakligi, 27 C'ye yakinsa, fermentasyon sureci 2-3 gun icinde tamamlanacaktir. Her durumda, deneyimli tohum ureticileri tohumlarin, sivinin icinde 4 gunden fazla tutulmamasini tavsiye ediyor. Aksi durum, cimlenme oranlarina olumsuz etki edebilir.
Kullandığım bardaklar normal su bardağının kısa olan modellerinden. Plastik bardaktan çok az genişçene yani. Bundan sonrakileri rakı bardağında uygularım.

Fermentasyonu bugün sonlandırıcaktım aslında. Tam 27 C şu anda. Yarını bekliyeyim bu durumda.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön