View Single Post
Eski 13-08-2013, 22:29   #44
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Ortam sicakligina bagli olarak tabakanin olusma suresi degisecektir. Bir de, mumkun oldugu kadar sivinin yuzey alanini azaltmanizda fayda var. Genis capli degil de daha ince ve uzun bir kapta denemenizi tavsiye ederim.

Kabin bulundugu ortamin sicakliginin genel olarak 22-27 C araliginda olmasi tavsiye ediliyor. Eger ortam sicakligi, 27 C'ye yakinsa, fermentasyon sureci 2-3 gun icinde tamamlanacaktir. Her durumda, deneyimli tohum ureticileri tohumlarin, sivinin icinde 4 gunden fazla tutulmamasini tavsiye ediyor. Aksi durum, cimlenme oranlarina olumsuz etki edebilir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Tarife göre 2-3 gün içerisinde bakteriyel tabaka oluşması gerekiyor. 3 gününü dolduran fermentasyon bardakları içerisinde bakteriyel bir yapı oluştu ama tamamen sizin anlattığınız gibi bir tabaka oluşmadı. Buna rağmen ilk başlarda domates suyu içerisinde yukarı çıkmaya çalışan tohumların (üstteki bakteriyel yapıya yapışmayan) büyük çoğunluğunun aşağıya çökme eğiliminde olduğu gözlenmektedir. Teşekkürler Sn. birnefestoprak.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön