View Single Post
Eski 13-08-2013, 22:18   #43
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
7) Bardagin tutuldugu ortamin sicakligina bagli olarak, fermentasyon sureci 2-3 gun icinde tamamlanacaktir. Biz, sicakligin ve tohumlarin bardagin icinde tutulma surelerinin surec sonunda elde edilecek tohumun temizligine etki ettigini gozlemledik. Kaynaklara gore fermentasyon suresince ortam sicakligi, tohumlarin cimlenme ozelliginin azalmasinin onune gecmek icin 21°C'nin altina dusmemeli ve 28°C'nin ustune cikmamali. Bunun disinda yine surece zarar vermemek icin tohumlari 4 gunden fazla bardagin icinde tutmamanizi da tavsiye ediyoruz.

Fermentasyon tamamlandiktan sonra karisimin ustunde asagidaki resimde de gorulen bakteriyel tabaka olusacaktir. Bu tabaka olustugunda, tohumlari temizleme vakti gelmis oluyor.
Tarife göre 2-3 gün içerisinde bakteriyel tabaka oluşması gerekiyor. 3 gününü dolduran fermentasyon bardakları içerisinde bakteriyel bir yapı oluştu ama tamamen sizin anlattığınız gibi bir tabaka oluşmadı. Buna rağmen ilk başlarda domates suyu içerisinde yukarı çıkmaya çalışan tohumların (üstteki bakteriyel yapıya yapışmayan) büyük çoğunluğunun aşağıya çökme eğiliminde olduğu gözlenmektedir. Teşekkürler Sn. birnefestoprak.

Eklenen Resimler
 
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön