View Single Post
Eski 12-08-2013, 21:29   #43
alibaba
Ağaç Dostu
 
alibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 628
Merhaba,
sanırım dissectum tarzı bir acer edindiniz.
Sadece sabah güneşini alması en iyi konumlandırma olacaktır. Aksi takdirde şu sıralar Ankara'da tüm acer yaprakları yanmakta güneşten. Sakın fıskiye suyu da değirmeyin yapraklara.
Aşısız olan acer palmatumlarda renk değiştirme olayı oluyor. Satıcının dediği ile iş yapılmaz hele ki Ankara piyasasında Ağacın doğası bu. sonbahara doğru yine kırmızıya dönecektir.
Tam cinsi hakkındaki yorumu resim eklerseniz yapabiliriz.
selamlar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xar Mesajı Göster
merhaba ben ankarada çayyolunda oturuyorum.yaklaşık 6 ay kadar önce kırmızı ters japon akça ağacı aldım.yaprakları yeni yeni açıyordu.Yaprakları tamamen açıldı rengi kırmızıydı ancak son 1 aydır yaprakları yeşile dönmeye başladı.Hatta hemen hiç kırmızı yaprak kalmadı.Resim henüz yükleyemedim ancak böyle bir cins akçaağaç var mıdır?ben sadece yeşil veya kırmızı çeşitleri var diye biliyorum.Satıcı bana kırmızı akçaağaç dedi ki zaten alırken öyleydi ve açıkçası ben de rengi değişir mi diye sormamıştım.Güneş gören bir yerde ancak tüm gün güneş görmüyor yani yarı gölgede rüzgar almayan konumda diyebilirim.Bir sorun mu var yoksa cinsi nedeniyle mi rengi değişti?Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim

alibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön