View Single Post
Eski 11-08-2013, 12:00   #1838
limon_sever
Ağaç Dostu
 
limon_sever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 2,184
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn limon_sever, http://www.agaclar.net/forum/attachm...im_domates.jpg adresindeki (sanirim kirmizi meyvelere sahip olan ve 'iri salkim domates seklinde adlandirdiginiz) bu seneki takasta tohumunu paylasacaginizi belirttiginiz yerli cesit, 2012 takasinda tohumunu paylastiginiz 'kokulu koy domatesi' ile ayni midir?
Sorunuza burada cevap verdim. Sanırım okumadınız.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
Evet, yerli bir çeşit. 2 senedir deneme amaçlı ekiyorum. Takasta paylaşmadım. Bu seneki etkinlikte bir aksilik olmazsa paylaşacağım.
Geçen seneki etkinlikte "Kokulu köy domatesi" olarak değilde "Köy domatesi" olarak paylaşmıştım. O domatesin meyveleri iri değil küçüktü.

"İri salkım domates" diye adlandırmıyorum ismi zaten öyle. Daha önce hiç bir şekilde domatesin ne kendisini ne de tohumlarını hiç bir şekilde hiç bir yerde paylaşmadım. 2 senedir deneme amaçlı yetiştiriyorum.

Bu zamana kadar 50-60 çeşit domates yetiştirmişimdir. İsmini bildiğim domatesler veya yöresini bildiklerim hepsi. Kendi bahçemizde en iyi sonuç aldığımız çeşitleri ayırıp saklıyorum. Bizim bahçenin toprağı konusunda sıkıntılarımız olduğu için bu kadar çeşit denemesi yaptım. Aslında etkinlikte o yüzden bulunuyorum. Çeşit denemesi yaparak en iyi, en lezzetli, verimli, dayanıklı çeşitleri listeme alıyorum. Paylaştığım domates tohumlarını alacak arkadaşların çok bakım yapmadan orta seviyeli bir toprakta en iyi verimi alacakları çeşitleri paylaştığımı belirtmek isterim.

Şunu da belirtmek isterim. 2 m2'lik sebze adalarına en fazla 4-5 domates fidanı dikilmesi tavsiye ediliyor. Ben 2 m2'lik adaya 32-33 fidan dikiyorum. Sonucu siz de görüyorsunuz. Çok çeşit yetiştiriyorum. Ama sadece 4 m2'lik bir adada. Yani öyle çok uğraşmıyorum domateslerle de. Ne ilaç kullanıyorum ne de yaprak gübreleri. Eğer ilaç veya yaprak gübresi kullansaydım sanırım daha çok verim alırdım. Gülleci bulamacını yapamadım ve kaolin kilini Konya'da bulamadım. Eğer onları da uygulasam...

Bilindik şeyler yapmak her zaman doğru sonuç vermeyebilir. Bazen aykırı olmakta gerekir.

Dilim biraz şişmiş


Düzenleyen limon_sever : 11-08-2013 saat 12:44
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön