View Single Post
Eski 06-08-2013, 22:58   #2936
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,525
Siz seviyorsunuz böyle işeri, sevgili YeniGine. Dilerim Allah'tan, böyle ekip dikecek, yetiştirip hasat edecek, sonra da onları değerlendirecek fırsatı bulursunuz.

O dediğiniz canlılarla karşılaşmamak için her gün dua ediyorum. Sırtıma yaprak deyse hemen irkilip silkeleniyorum. Bir de arılar, arılar pek bol bu sene. Bugün salçayı geçirene kadar akla karayı seçtim. Salça demişken görüntülerimizi ekleyip öyle devam edelim.

Yukarıdaki mesajlarda söz ettiğim bidonlara doğranan domatesler, iki günde geçirilecek kıvama gelmişler. Geçirmeden önce gök suyunu süzüyorum.

Name:  salça.jpg
Views: 1082
Size:  35.1 KB

Geçirdikten sonra kalan posası. Hayvan beslemiş olsak bu artıkları verirdik.

Name:  salça1.jpg
Views: 968
Size:  32.3 KB

Önce leğende,

Name:  salça2.jpg
Views: 999
Size:  26.0 KB

Sonra eve getirmek üzere kavanozlara,

Name:  salça3.jpg
Views: 1004
Size:  33.2 KB

Evde sinilere dökülerek güneşte olması beklenecek.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Ablacığım damla sulama diye o kadar sık dikmenize gerek yok kendinize yol ayırmanız lazım bakım ve hasat işlemleri için. Bitkilerin kalabalık olması hayvanların bahçede konaklamalarını kolaylaştırıyor hele bir de ot fazlaysa yılan mı dersiniz, fare mi, kirpi mi hepsinden görürsünüz bahçenizde.

Bu sefer akıllandık, seneye sağ olursak damlamalar bir buçuk metreden kurulacak. Domateslerin olduğu bölüm yaklaşık 50 metrekare ve adım atacak yer yok. Yanından geçerken bile kertenkeleler kaçışıp duruyorlar. Bana kalsa domatesler çürüse bile girip oradan toplayamam. Sağ olsun eşim bana mısın demiyor. Çizmesiz falan dolaşıyor oralarda.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön