View Single Post
Eski 01-08-2013, 17:58   #93
YaArc
Yeni Üye
 
YaArc's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-07-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Dostlar bende bir kaç şey yazma gereksinimi duydum.
Bende bir kaç gün önceki yağmurlarda yaklaşık 150 litre kadar yağmur suyu depoladım bahçemde. İzlediğim yol şu...

1) Önce iki gün boyunca yağan yağmurda çatıdan akan suyun iyice temizlenmesi için suyun boşa akmasını bekledim (çatıdaki toz kir gibi pisliklerin akan suyla gitmesi açısından).

2) ikinci aşamada aktif kömür, sünger, elyaf ve pamuk katmanlarından kendim oluşturduğum filitreden topladığım suyu geçirerek asıl depolanacağı kapaklı varile aktardım (Burada filitre uygulamasını herkese öneririm zira suyun içerisindeki toz zerrelerini bile tutup suyu berrak ve partikülsüz hale getiriyor).

3) Son olarak kapaklı varilde depolanan yaklaşık 150 litrelik yağmur suyumun içerisine akvaryumlarda kullanılan (daha önce hiç kullanılmamıl olacak) mango kütüğü dediğimiz ağaç parçasını bir kaç gün süreyle tutuyorum (bir kaç gün sonra mango kökü sudan çıkartılmalı). Buradaki amaç bilindiği üzere mango kökünün suyun ph değerini yumuşatma özelliği vardır.

Zira ne kadar filitre etsekte şehirde yaşadığımız için araç ve baca eksozlarından çıkan kimyasallar suyun sertlik değerinde mutlaka olumsuz yanı vardır. Bu yüzden mango kökü suyu yumuşatır.

Tertemiz kullanıma hazır yağmur suyumuz hazır.

Son olarak ben yağmur suyumu ışık geçirmez koyu renk kapaklı bir varilde karanlık olan kullanmadığım kömürlüğümde tutmaktayım. Lazım oldukça musluğundan ihtiyacım kadarını almakta ve orkidelerimde kullanmaktayım.

Buda orkidelerimin linki : http://www.agaclar.net/forum/orkide/28889.htm ve http://www.agaclar.net/forum/orkide/32094.htm
Filtreleme için ne yaptığınızı biraz daha açıklar mısınız?

YaArc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön