View Single Post
Eski 01-08-2013, 11:39   #37
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Sona doğru...

Bu köşede bir gün ansızın başlayan yazılarım yine benzer şekilde sonlanacak gibi. Bugün daha çok ölümün resimlerini paylaşacağım.

Domateslerin hastalıklı yapraklarını tamamen budadım. Birçoğu kelaynak gibi kaldılar. Alt taraflarda hiç yaprak kalmadı. Tabii hastalık(lar) durmadı. Kuruma yukarı doğru tırmanmaya devam ediyor. Dün sağlam görünen yapraklar bu sabah buruşmuş/kurumuş oluyor.

Kızardıkça da domatesleri hasat ediyorum. İkinci hasatta 2 kilodan fazla topladım. Bugün de 3.5 kilo kadar. Toplam 7 kiloyu geçti. Daha üzerlerinde bunun 2-3 katı var ama kızartabilecek mi bilmiyorum. Bir tanesi kızarmadan çatlamaya başladı. O bitki öldü anlamına geliyor önceki yıllardan gözlemlediğim. Bu bir ayı sağlam çıkarabilen olursa belki bir-iki ay daha maceramız devam eder.

Tek salatalığımı da hasat ettim. Yeni 1-2 meyve daha olacak gibi, ama sinek-böcek her yeri sardı, yaşatmıyorlar. Asiti azaltıp pH derecesini biraz yükseltince biberlerde tomurcuklanma başladı. Belki onlar birşey verir, onlar hastalıklardan pek etkilenmiş gibi görünmüyorlar.

Eklenen Resimler
     
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön