Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AÇakıcı
15 günden fazla mayalayınca böyle oluyor. normalde 7 günlük mayalama ile de yeterince faydalı bir içecektir. 15 gün ve devamında alkol oluşuyor ve her geçen gün alkol oranı yükseliyor... tekrar mayalayabilirsiniz.
|
Üzgünüm ama bu bilgi yanlış bir bilgi. Önce alkol oluşur ve sonrasında alkol sirkeleşir ve bu işlemin geri dönüşü yoktur çünkü ortamda alkolü oluşturacak şeker kalmamıştır, sirkeleşmeyle ortamdaki keskin kolular alkol kokusu değil organik asit kokusudur.
Geçmiş mesajlarda kombu çayını yaptığım ve kullandığım zamanlarda Gıda Araştırma Enstitüsünde kombu çayının alkol oranını ölçtürdüğümü ve alkol yok denecek oranda TSE standartlarında alkol olmadığı bilgisini vermiştim. Uygun ortamda yapılan bir kombu çayı 5. günde içerisinde alkol kalmayacak şekilde sirkeleşiyor bende 5. günde ölçtürmüştüm. Sirkeleşme bekledikçe arttığından keskin sirke kokusu ile bekledikçe etki kuvvetlenmektedir.
Not: Kendinize kombu çayı hazırladığınızda rahatsızlığınıza uygun bitki çayları ile demleme yaparsanız nokta atışı ile rahatsızlığınıza uygun bir kombu çayı hazırlamış olursunuz. Örneğin kilo verdirici çaylarla kombu çayı hazırlamak gibi.