View Single Post
Eski 22-07-2013, 20:50   #41
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
-konya gibi kışın soğuk bir memlekette,yerden ısıtma yaptırdıgımda,fayans yerine laminant parke yaptırdıgımda ısı iletkenliği nasıl olur? yerden ısıtma için özellikle kullanılması gereken bir kalınlık (8mm-10mm), yogunluk var mı laminantta? çamsan marka çaktırmayı düşünüyorum.çamsan parkede zamanla ısıdan ötürü kabarma gibi sorunlar yaşarmıyım?veya sorun yaşamamam için zemine ne döşetmeliyim?
Alacağınız parkenin yerden ısıtmaya uygun özelliklerde olmasına dikkat etmelisiniz. Isı iletkenliği düşük, parke ile şap arasında yalıtım örtüsü gibi bir şey konan uygulamalarda verim alamayacağınız muhakkak. Doğru malzeme ve doğru uygulama şart. Hangi laminant parke diye sorarsanız, araştırmak gerekli. Bizim evdeki masif parke idi ve yapıştırıcısı bile özel seçilmişti.

Alıntı:
-malum yerden ısıtmada tesfiye betonunun altında kaldıgı için tamirat olayı çok çok vahim,düşünmek bile ürkütücü.borularda hava gibi,dolaşımda bir sorun olma ihtimali nedir? radyotorde havayı alıyorsun yerden ısıtmada nasıl olacak bu iş?
Oksijen bariyerli borularda siz matkapla delmedikçe bir sorun olma olasılığı yok gibi. Borulardaki hava, kollektörlerin girişine takılan hava purjörleriyle kolayca ve kendiliğinden atılır.


Alıntı:
bu arada anti yerden ısıtma tayfasının yerden ısıtma önermemelerindeki en büyük dayanak olan tozun yukarı çıkması olayını ise yerden ısıtmalı evde oturan astım hastası 2 kişiye sordum.önceki oturdukları ev ile şu anki arasında hiçbir farkın olmadıgını söylediler.
Tozun yukarı çıkması yerden ısıtma borularında dolaşan suyun 40 derecenin üzerinde (söz gelimi 50-60 derece gibi) olması durumunda söz konusu olur ve bu durumda gerçekten bazı solunum hastalıklarına sebep olabilir. Bu yüzden doğru projelendirme çok önemlidir.

Yerden ısıtma ve klasik radyatör sistemi arasında çok temel bir fark var. Bu fark asla göz ardı edilmemeli.

Yerden ısıtmada, binayı ısıtırsınız. Başka bir anlatımla enerjiyi binaya yüklersiniz. Bu yüzden binanın ısı kayıpları minimum olmalıdır. Bina sürekli büyük miktarda enerji kaçırırsa ısınma problemli olur, daha yüksek ısıda su döndürme gereksinimi doğar, bu da hem istenen konfor ve tasarrufun sağlanmasını engeller hem de sağlık sorunlarına yol açar.

Klasik radyatör sisteminde evin içindeki havayı ısıtırsınız. Dolaşımdaki suyun ısısı çok daha yüksek olmak durumundadır (esasında bu sebeple ortamdaki toz dolaşımı daha fazla olabilir). Daha fazla enerjiye ihtiyaç duyulur. Elde edilen konfor doğru kurulmuş bir yerden ısıtma ile aynı değildir.

Sonuçta ne yaparsanız yapın, ancak doğru proje, doğru malzeme ve doğru uygulama ile yapın

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön