View Single Post
Eski 15-06-2007, 14:36   #161
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Fuffo ve Dincerlerinbonzaisi, selamlar aramiza hos geldiniz. BONSAI tutkunuzun yasam boyu surmesini diliyorum. Bonsai yapimini, bakimini ogrenmek icin tam yerindesiniz. Firsat buldukca bonsai basliklari altinda yazilanlari okumaya calisiniz. daha sonra da bu ogrendiginiz bilgileri agaclar [fidanlar] uzerinde deneyip kendinizi gelistirmelisiniz. Ogrendiklerinizi uygulamadan ne bonsai yapabilirsiniz ne de bakabilirsiniz. Cunku bonsai yasiyan canli, bir sanat dalidir bonsainizin, bonsai olarak kalabilmesi icin, uzerinde surekli ugrasmaniz gerekiyor, bunu da yapabilmek icin surekli ugrasip ellerinizin becerisini gelistirmeniz gerekiyor.

Dincerlerinbonzaisi, anlattiginiza bakilirsa agaciniz uzun bir sure su icerisinde kalmis. Taslar koku yapmissa buyuk bir olasalikla koklerde curume de vardir. Varsa curuk kokleri temizlemeniz gerekecektir. Curuk kok olup olmadigini anlamak icin agacinizi saksidan cikarip bakmaniz gerekiyor. Bunlari yaptiktan sonra agaciniza hic gubre vermeden dis mekanda golge bir yerde gozetim altinda tutunuz. Bu zaman icerisinde agacinizin yeni surgunler ve yapraklar verecegini dusunuyorum. Bir aydan sonra yavasca gubre vermiye basliyabilirsiniz ve bu arada budama ile ilgili tum basliklara goz atiniz.

Bonsaiseverin dedigi gibi agacinizin eklenen resmi pek net deyildir. Cin karaagaci olabilir ve karaagaclar dis mekan bitkileridir.

Hepinize kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön