View Single Post
Eski 20-07-2013, 10:18   #6
Eser İlhan
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Orada yok edilmek istenen sadece bostanlar değil ki... O surların önünde , arkasında , altında şehrin tarihi var. Bizanstan günümüze kalan en önemli zindanlar... Kimse önemsemez, kapısına zincir vurulu...

Biz mezun olduğum lisenin gezi grubuyla her ay Istanbul'un belli bir semtini gezeriz. İçimizde turist rehberi olan arkadaşlar çoktur, onlar da gönüllü rehberlik yaparlar bizlere. Doğup büyüdüğümüz şehrin hiç bilmediğimiz yüzleriyle karşı karşıya getirirler bizi.

Bu bağlamda kış içinde yedikule zindanlarını gezdik. Kapısı kilitli tutulan denize yakın bölümünü rica minnet açtırıp, yüzyıllardır hiç bozulmadan mazgallardan denize bakan "bizans kartalı"nı gördük. Rehber arkadaşımızın söylediğine göre sadece bu kartalı görmek için Istanbul'a gelen insanlar varmış..

Yine aynı yerde "altın kapı" denen , İmparatorun şehre giriş yaptığı ve Bizans oymacılığının şaheseri olduğunu dinlediğimiz kapı da bu bostanların arasında imiş.. Şu anda önünde minibüs durakları var, giriş kapısı kapısı da kilitli. Kışın yolu çamur denizi olduğu ve önündeki alanda da başıboş sokak köpekleri yuvalandığı için yanına kadar yürüyemedik, ama mutlaka görülmesi, bilinmesi gereken bir yer olduğunu anlattı arkadaşımız.
Netten bulduğum bir fotoğrafını ekledim..

Bu bostanlarda ayrıca bizans döneminden kalma kuyular varmış ve dozerler bunların üzerinde çalışıyorlarmış şu anda
Rantdan çok daha acı olan, dünya tarihine bir saldırıdır bu bence..

Name:  22 Kopie.jpg
Views: 955
Size:  26.8 KB

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön