Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efor
dip çürüklüğünün en büyük sebebi kalsiyum eksikliğidir. saksı harcını hazırlarken yumurta kabuğu, az miktar kireç v.s. gibi şeyleri katarak ileride olabilecek sorunların önüne geçebilirsiniz. şu aşamada ise yağsız sütü yarı yarıya sulandırıp yapraklardan ve kökten verebilir ya da iz element bulunduran gübreyle sulayabilirsiniz. bunlar mevcut domateslere bir fayda sağlamaz ancak bundan sonraki domateslerinizin dip çürümesini engeller.
|
Dün, yağsız süt-su karışımlı uygulamayı yaptım, yapraklara bol bol püskürttüm, kalanını da bitkinin dibine döktüm. Üzerine mevcut dip çürüklüğü olan domatesleri de koparıp bitkiden uzaklaştırdım. Bakalım bundan sonra olacak domatesler ne sonuç verecek?
Sonuçları paylaşırım.